"Namn" får en fjäder

Skriv barnets namn:

och välj kön

Om boken

En berättelse om hur ledsen man kan bli när man får höra att ens föräldrar ska flytta isär. Barnet i den här boken har tur som får besök av en snäll fågel, och fågeln tar med sig barnet på en spännande flygtur. När de flyger över staden träffar de på andra barn som också har föräldrar som har separerat. Hoppet väcks – en dag kan allt bli bra igen.
Med boken följer tre fina fjädrar. En till barnet, och var sin till föräldrarna. (Vi bifogar gärna fler fjädrar till eventuella syskon.)

Ibland är livet svårt och tungt. Både stora och små påverkas av en skilsmässa. Fågeln i denna berättelse symboliserar vår fantasi som kan förflytta oss till gladare platser där det är skönare att vistas en stund när livet gör ont. Att få flyga bort en stund i fantasin kan vara den paus man behöver under en jobbig skilsmässa.
Ibland är en skilsmässa det enda rätta för en familj, men det är ett beslut som bara vuxna kan ta. För barn innebär skilsmässobeskedet att deras trygga värld rasar. Som pedagog anser författaren Julie Bruhn Højsgaard att barn måste få uttrycka alla de känslor som uppstår när föräldrarna ska skiljas.

I boken möter vi barnet mitt i känslostormarna. Att ge barns känslor utrymme, och låta dem pendla mellan sorg, rädsla, glädje, hopp och oro ger dem möjlighet att acceptera allt de känner under en svår period i livet. När en familj går igenom svåra saker kan fantasin vara den plats som barnet kan ta sin tillflykt till. En fantasivärld kan göra det verkliga livet mer uthärdligt, och från en plats i fantasin kan barnet samla den energi och det mod den behöver för att klara av skilsmässoperioden, som är svår för hela familjen.

Vi föreslår att boken används som ett verktyg för att inleda en viktig dialog om den sorg, de känslor och det hopp som en familj kan känna när skilsmässan är ett faktum. Om barnet har svårt att tala om och konfronteras med sin situation rekommenderar vi att du inte personaliserar alla variabler i boken utan istället infogar fiktiva namn. Du kan dock skapa identifikation genom att välja namnet på den ort där barnet som ska få boken bor. Författare: Anne Lindhard   Illustratör: Mikkel Stubbe Teglbjærg  


Ålder: 3-10 år
Mått: 21,5 x 15,5 cm
Sidor: 24
Personliga variabler: 12

Leveranstid: 3-4 vardagar
Frakt från 39 kr, gratis vid köp över 349 kr!

279 kr

Gör boken personlig


Uppgifter om barnet
Skriv en personlig hälsning till barnet här. Texten kommer att stå på första sidan oavsett vilken historia det är (max 160 tecken).
Övriga personer i berättelsen
Skriv namnet på pappan. Om du inte vill att boken ska handla om verkliga personer kan du hitta på ett namn

Skriv namnet på mamman. Om du inte vill att boken ska handla om verkliga personer kan du hitta på ett namn.

Skriv namnet på den gata där barnet bor med sina föräldrar. Om du inte vill att boken ska handla om verkliga personer kan du hitta på ett namn.Skriv namnet på den ort där barnet bor. Om du inte vill att boken ska handla om verkliga personer kan du hitta på ett namn. Denna variabel kan dock skapa igenkänning och identifikation, och vi rekommenderar därför att du skriver namnet på den ort där barnet som ska få boken bor.

Vill du hellre personliggöra en annan bok?