"Namn" & Busen

Skriv barnets namn:

och välj kön

Om boken

En berättelse om vänskap, och om att upptäcka och tro på de goda sidorna hos sig själv, och hos andra.

Busen har långa, osynliga armar runt hela kroppen. Armarna ställer hela tiden till med bråk och olyckor. En dag möter Busen ditt barn, i skepnad av en fågel. Denna fågel har på grund av ett olyckligt vetenskapligt experiment, som innefattade alltför stora mängder jordgubbsläsk, blivit alldeles för stor. Det till synes omaka paret kompletterar varandra fint, och med gemensamma ansträngningar når de sitt mål, samtidigt som de bygger en stark och trygg vänskap.

Berättelsen om Barnet och Busen är kvalitetsgodkänd och rekommenderas av Maria Christensen vid Læseuniverset. Maria är utbildad grundskolelärare och har hela sitt liv bott och arbetat med institutions- och fosterhemsplacerade barn. Nu driver hon undervisningsinstitutet Læseuniverset i Århus och i Köpenhamn där barn som är i behov av extra stöd erbjuds läsundervisning.

"Berättelsen om Barnet och Busen erbjuder ett praktiskt helikopterperspektiv för barn som känner sig annorlunda och som behöver få insikt om att det alltid finns något man kan bli älskad för. Boken hjälper barnet att se sina svaga sidor ur en ny synvinkel – nämligen som styrkor. Berättelsen ger dessutom barnet en visualiserande inblick i att man kan träffa potentiella vänner överallt; det gäller bara att våga gå vägen fram tillsammans och att acceptera både sig själv och varandra. Samtidigt berättar boken i överförd betydelse om hur våra personligheter består av både bra och mindre bra sidor. Vi är, säger Maria, komponerade av lite av varje. Hon påpekar att boken kan användas både som ett hjälpmedel för att stödja personlig utveckling och som tröst under svåra perioder när ett barn känner sig ensamt.
Ålder: 5-9 år   Mått: 21,5 x 15,5 cm   Sidor: 24

Leveranstid: 4-5 vardagar
Frakt från 49,00 kr, gratis vid köp över 299,00 kr!

279,00 kr

Gör boken personlig


Uppgifter om barnet
Skriv en personlig hälsning till barnet här. Texten kommer att stå på första sidan oavsett vilken historia det är (max 160 tecken).Barnets könSkriv barnets navn.Välj vilken hudton som Busen i boken ska ha. Vi föreslår att du väljer samma hudton som barnet som ska få boken. Det kan göra det lättare för barnet att identifiera sig med Busen, och därmed med hela berättelsen.Skriv namnet på den ort där barnet bor, eller en ort som barnet tycker riktigt mycket om att vistas i.Ange om barnet går i förskolan eller skolan. Skriv inte namnet på förskolan/skolan. Skriv i bestämd form.Skriv namnet på barnets älsklingsgodis.

Övriga personer i berättelsen
Skriv titel och namn på en äldre, lite rundlagd kvinna som barnet tycker mycket om.Så här hanterar vi dina uppgifter

Alla informationer skickas och förvaras krypterat. Dina informationer tillgås inte av medarbetare hos Min Bästa Bok eller medarbetare hos Min Bästa Boks samarbetspartners med undantag om du kontaktar oss angående din beställning. De informationer du uppger används enbart till att behandla din beställning och du har alltid rätten att få besked om vilka uppgifter vi har om dig, att uppdatera eller radera dem.