Søren Juhl portrait
Illustratör

Søren Juhl

"Alla barn ritar. Vissa barn slutar medan andra fortsätter. Jag fortsatte rita, och ritar fortfarande. Det är något av det bästa jag vet.

Och jag har haft sådan tur att jag har fått rita flera kända danska barnfigurer. Förutom det illustrerar jag logotyper, appgrafik, webbgrafik och böcker.

Min kärnpublik är barn, och jag har en "cartoony" stil – galen och med glada färger. Generellt sett börjar jag alltid med skisser, där jag provar olika idéer. Skisserna rättas till, skannas och används till att göra klart illustrationen på datorn.

Jag har arbetat för en rad väldigt olika företag, som till exempel reklambyråer och för LEGO, där jag designade produkter till Legoland-parkerna. Arbetet innefattade design av skumsvärd, koppar, pennskrin, handdukar och en uppsjö av andra produkter med LEGO-tema.

Innan har jag varit frilansillustratör och ritat och animerat en rad olika onlinespel för barnkanalen DR Ramasjang.

Nu senast har jag arbetat i förlagsbranschen, där vi blandade den digitala världen med böckernas värld. Ibland var det webbinnehåll som kompletterade böckerna, andra gånger var det tvärtom. Vissa produkter utvecklades också till digitala plattformar.

Gemensamt för alla de här projekten är att i stort sett allihop har utgångspunkt i barnens värld, och därför är jag riktigt glad över att ha kommit till Min Bästa Bok!"

Hur Baby fick sitt namn
Namngivning!
Åldersgrupp 0 till 4 år pages 24 sidor
Välj denna bok
När Baby fick sitt namn
Dop!
Åldersgrupp 0 till 4 år pages 24 sidor
Välj denna bok