Skapa mer närvaro med en personlig barnbok

Min Bästa Bok gör personliga barnböcker för att vi vill att barnen ska känna igen sig i berättelsen. Barnet får läsa om sig själv i vardagliga situationer, men också i fantasifulla historier där barnet får åka ut på äventyr till exempelvis dinosauriernas värld och rymden.

En historia om barnet

Vi får ofta höra att barnet kan hålla koncentrationen i längre tid vid läsning av en personlig barnbok eftersom att hen hela tiden får höra sitt eget namn samt sina föräldrars namn, syskon eller andra närstående personer i historien. Ibland dyker även gatan som barnet bor på upp eller kanske till och med förskolan, skolan eller stadsdelen som barnet bor i. Om man har syskon kan det även vara spännande för dem att höra historien om lillebror, lillasyster eller storebror och därmed få glädjas av deras historier.

Personlig barnbok för alla slags familjer

Våra böcker är skapade för att passa alla slags familjer, såsom familjer med en mamma och en pappa, ensamstående föräldrar, mor- farföräldrar, bonusföräldrar eller två mammor. Inom kort kan man även välja två pappor. Som alltid kan man även välja hud- och hårfärg på alla personer i boken.

Aktiv läsning ger närvaro och samhörighet

Alla som läser för sina barn vet hur härligt det är när barnet verkligen lyssnar och hänger med i historien. Det skapas en samhörighet mellan barnet och den vuxna och man får uppleva känslan av att vara på äventyr tillsammans. En bok från Min Bästa Bok inkluderar barnet genom att barnet själv är huvudpersonen och dessutom får barnet vara aktiv i läsningen. I bondgårdsboken får barnet knacka på bondens dörr, klappa hunden och låta som fåret, hästen, kossan. I boken om de vilda djuren får barnet räkna elefanter, mata giraffen och klappa med händerna så att alla flamingor flyger iväg.

Barnets tankar och känslor

Att läsa om sig själv i olika situationer, så som på förskolan eller inför skolstart ger barnet och de vuxna en unik möjlighet för att tala om sånt som det kanske inte alltid är så lätt att tala om. Vi får ofta höra från våra kunder att barnet har kunnat sätta ord på känslor och tankar på ett enkelt sätt tack vare böckernas uppbyggnad. Då dessa böcker handlar om verkliga situationer ger läsandet en unik möjlighet för att kunna prata om det som ska hända eller har hänt.

En personlig barnbok - en unik gåva för livet!

Tidigare på bloggen

13 Jun 2019

Goda råd och förslag till att framgångsrikt sluta med napp

Vår nya bok “Namn och den magiska nappfen” har utformats med en önskan om att göra övergången till livet utan napp lättare – både för barnet och för er föräldrar. Den är skriven av psykologen och barnboksförfattaren Ina Victoria Haller.

9 May 2019

Stärk ditt barns relation till förskolan samt några goda råd

Att gå i förskola är stort, både för barnet och föräldrarna. Vi på Min Bästa Bok har samlat några goda råd samt gjort vår personliga barnbok “Namn” på förskolan till månadens bok i maj!